2010. augusztus 8.

D5- Seligenstadt

Csak-csajok-fotózós-beszélgetős sétát tettünk Seligenstadtba - egészen giccses hátteret szolgáltatott hozzá ez a csodás kisváros! És ami meglepő, hogy két arcára leltem, az egyik a Fachwerkstraße, a másik a kicsit franciás (?) helyi kolostor.
Fiús program délelőtt: Forma 1-es pályát látogattak és nemcsak tesztelőket láttak, hanem mivel zuhogni kezdett, így saját autóval mentek is egy kört :-)

2010. augusztus 4.

D6 - LEGOLAND

Most visszafelé kezdem: 6.nap Legoland: ez a hely egy csodavilág, még nekünk állítólag-felnőtteknek is! Bár megállapítottam, hogy a vásárlásra ösztökélést a csúcsra fejlesztették és gyermekkel ez különösen kemény próba (nekünk bevált, a mindenkinek egy kicsi dobozka ígérete, a választás így sem volt könnyű!). Mindkét gyerkőc bátor volt és a hullámvasútak kivételével mindent kipróbáltunk! Áron pedig a félelmét legyőzve csatlakozott hozzánk a nagy csónakos vizizuhanásban, tehát ő lett volt a NAP HŐSE!
Játékos kedvű fölnőtteknek kötelező progi!
Posted by Picasa

2010. augusztus 3.

2010. augusztus 2.

A5

Második nap: jellemző a hegyi időjárásra, az előző esti hidegfront miatt már csak 13 fokot mutatott a szállásnál a hőmérő, de megnéztük, a gleccseren fent +1 fok volt!
Program: séta Ramsau-ban és a Silberkarklamm szurdok megmászása - vissza kell ide jönni a gyerekekkel együtt!!! Ja, és hazafelé elkanyarodtunk Hallstadt felé (ezúton is köszönet érte a sofőrömnek!), ami csak egy villámlátogatásra sikeredett, de ez a hely újabb hétvégéért kiállt! Kinek van kedve csatlakozni???

Hallstadt:Silberkarklamm:
Ramsau:

A4/b

És még aznap délután egy kis via ferrata ízelítőt kaputnk egy Jugend pályán :-) képek nincsenek (féltettem a gépemet no), de minden mozdulat élmény volt. Az egyik kép, csak az indulóhely magasságát mutatja... a másik pedig a megmászott sziklákat, ami bár nem volt túl nagy, de hatalamas élmény volt felküzdeni magunkat :-))))

A4

A felhők jöttek-mentek, de aztán a szellők elfujták őket...
Szombat reggeli sétám után a Dachstein gleccser felé vettük az irányt (most autóval, de leközelebb a felvonóig gyalog megyünk!). Háznál 32 fok, fent már csak 15, és olvadozó hóban sétálgattunk, ami fantasztikus érzés volt az egész heti tomboló nyár után. Hiába, én nyáron is a hófedte helyeket kedvelem, mert ott fel lehet öltözni, de a hőség ellen nincs menekvés!